Schackklubben

Schackklubb: På Långben har vi en termins schackklubb per läsår ibland två terminer beroende på intresse. Schacklektionerna sker en gång i veckan.Här kommer lite information om varför vi har schackklubb på vårt fritids.

Utförande:

Klockan 14.15 ropar vi in eleverna till schacklektionen. Varje lektion startar på precis samma sätt. Vi börjar med en samling framför tavlan där vi har ett upprop och går igenom våra regler. Därefter repeterar vi vad vi gick igenom vid förra lektionstillfället samt en genomgång av dagens lektion.

Vi försöker alltid att genomgången vid tavlan ska vara så kort som möjligt, så att barnen får spela minst 50% av lektionstiden.

Sista fem minuterna så samlas vi igen framför tavlan för att återkoppla till dagens lektion.

Syfte:

• Att få upp schackintresset bland barnen så dem vill lära sig att spela schack.
  • Att barnen lär sig tänka innan dem agerar.
  • Att erbjuda barnen en lugn och avkopplande aktivitet.
  • Att genom schackpartierna hitta nya vänner på fritids.

Mål:

• Att kunna spela ett schackparti och tillämpa rätt regler.
  • Att känna till schackens historia.
  • Att barnen sätter sig ner och spelar schack utöver schacklektionerna.

27 mars 2015