Rektorsbrev

Rektorsbrev november 2017

Årsta grundsärskola växer så det knakar. Vi har idag 27 elever i grundsärskolan och kommer till vårterminen bli ca 30. Det är roligt, men visst börjar det bli lite ont om utrymme. .

Vi har anställt en förskollärare som börjar i januari. Hon heter Charlotte Tilenius och har arbetat i Uppsala kommun i flera år, men kommer närmast från Frälsningsarmén. Charlotte kommer efterträda Rakel i Röd klass, som väljer att lämna oss för arbete i förskola. Vi har även anställt några nya assistenter både tillsvidare och på längre vikariat. Johan Sjögren, Jennie Aronsson Kupper, Marie André och Therese Lundström är de som vi hälsar välkomna till oss.

Från januari kommer vi att ha en klass i Språklådan/4:ans lokaler. Vilken klass är ännu inte bestämt, men vi behöver ha ca 8 elever där. Hur det kommer se ut planerar vi för under kommande veckor och kommer informera er om så snart vi kan.

Det är snart dags att lämna in eventuella ledigheter inför jullovet. Det är för oss till stor hjälp om ni lämnar in lovledigheter i tid. Dels vill vi inte beställa för mycket mat och vi vill heller inte ha för mycket personal på plats. Det är viktigare att de är på plats när era barn är det.

Vi kommer ha vanliga skoltider på terminens sista dag den 21 december. Skolan slutar alltså 14 och fritids är öppet som vanligt. Om ni har andra planer för ert barn behöver ni meddela oss det samt avboka skolskjuts. Lovlappen inför julen kommer inom kort. Det är viktigt att ni lämnar in så vi kan bemanna på bästa sätt, samt ge personal lite välförtjänst ledighet.

I samband med terminsavslutningar vill ni ibland visa er uppskattning genom att ge personalen gåvor. Vi har en önskan om att om ni vill göra det så tänk istället på Victoria-fonden.

Vi vill även påminna er om att borsta bort hund- och katthår från era barns kläder samt att vi har en parfymfri skola. Vi har fått in nya känsliga elever.

Lotta Franzén, rektor grundsärskolan

Sandra Grip Viklund, biträdande rektor grundsärskolan