Välkommen till klass 2B!

Hej föräldrar i 2B!

Titta under fliken Veckobrev för aktuell information!

Mvh Katta

Fina "knoppisar" har klassen gjort tillsammans med Caroline!

Vi jobbar med att mäta meter och centimeter både ute och inne!

Den här veckan har vi arbetat med luft. Vi ritade fotosyntesen och skrev fakta om luft.

Så här blev resultatet!

Idag har vi hyllat olikheter och slagit ett slag för allas lika värde och rättigheter genom att rocka sockorna! Vi har pratat om att vi alla är olika, sjungit sången "rocka sockorna" och sett en film om Ebba som har Downs syndrom och hennes bror.

Här nedan har vi samlat våra fötter där vi alla rockar sockorna!

Hos Caroline har alla fått skapa en modell av solsystemet. Här nedan ser ni hur resultatet kunde bli.

Idag har vi jobbat vidare med vårt arbete om rymden och pratat om jorden, solen och månen och dess relation till varandra. Alla fick tillverka sin egen modell av jorden, solen och månen och hur de snurrar runt varandra.

Här nedan är exempel på några modeller.

I måndags hade vi besök av författaren Anette Skåhlberg. Hon hade med sig en stor uppsättning av hennes böcker som vi fick se och hon läste i några av hennes böcker för oss. Sedan fick vi ha skrivarverkstad där vi började skapa vår egna berättelse.

I tisdags tog vi bussen och åkte till UKK. Där såg vi på allsångskonsert och sjöng med till en massa sånger. På onsdagen skrev vi sedan en gemensam återberättande text om vårt besök.

Här nedan hittar ni några bilder från konserten.

I måndags hade vi pyssel på schemat och skapade fina alla hjärtans dag kort. Här nedan får ni ett smakprov på några av elevernas kort.

I måndags firade klassen 100 dagar i skolan. Det firade vi med att bland annat göra tal som blir 100 på olika sätt med hjälp av tidningar, färgpapper och färgpennor.

Såhär såg det ut när vi var färdiga!

I tisdags arbetade vi med våra faddrar. Vi gjorde bokmärken och lärde oss om Allemansrätten.

En VIP-övning som krävde samarbete! Vi ritade likadana bilder i par utan att få titta på varandras. Det var kul och gick jättebra!

Månadens VIP-ord är HJÄLPSAMHET. Här är våra hjälpande händer!

När vi jobbade med bokstaven T skapade vi stentroll!

Vi har jobbat med bokstaven N och därför gjort nyckelpigor.

Några elefanter på en "spindeltråd"!

I tisdags träffade våra snälla faddrar i 4B. Vi ritade bl.a. teckningar tillsammans.

Vi har gjort ett namnpussel!

Vi har jobbat med bokstaven M!

3 juli 2016